Biologisch eten 5 voordelen

Wat zijn nu precies de voordelen van biologisch eten? Veel van onze klanten hoeven we dat niet uit te leggen. Toch hebben we hieronder een overzicht gemaakt van vijf voordelen van biologisch eten. Mogelijk bent u nog niet bekend met alle voordelen en dit overzicht kan u helpen om anderen te overtuigen om over te stappen op biologische voeding.

1. Geen bestrijdingsmiddelen

Biologisch eten bevat geen bestrijdingsmiddelen. Bij de teelt van biologische groenten en fruit zijn geen pesticiden gebruikt. Dit is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar ook voor die van de boeren en werknemers die groente en fruit verbouwen en distribueren. Doordat er geen pesticiden in het oppervlaktewater komen scheelt dit een hoop kosten bij de drinkwaterzuivering.

2. Geen kleur-, geur- en smaakstoffen

Bij de verwerking van biologische voedingsmiddelen wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Wanneer deze toevoegingen onmisbaar zijn mag er overigens wel gebruik gemaakt worden van toevoegingen van natuurlijke oorsprong. Uiteraard wordt er ook geen gebruik gemaakt van genetische manipulatie.

3. Beter leven voor biologische dieren

Biologische veehouders zorgen ervoor dat hun dieren een beter leven hebben. Zo krijgt het vee meer ruimte om te grazen. De dieren krijgen bovendien geen preventieve antibiotica en hormonen en snavels en krulstaarten worden niet verwijderd. Het streven is om de dieren op een zo natuurlijk mogelijke wijze te laten leven: varkens mogen bijvoorbeeld lekker wroeten en in de modder rollen. Biologische vleeskippen krijgen meer levensruimte en tijd om te groeien.

4. Eerlijke prijs voor boeren

Door biologische producten te kopen steunt u kleine ondernemingen. In de landbouw valt vooral winst te behalen door producten op grote schaal te verbouwen, terwijl het voor de biodiversiteit juist veel beter is wanneer er op een stuk land verschillende gewassen worden verbouwd. Door kleine biologische ondernemingen een eerlijke prijs te betalen voor hun producten zijn zij beter in staat om te concurreren met de grote jongens.

5. Biologisch eten is lekker

Laten we niet vergeten dat biologisch eten ook vooral heel lekker is. Onbespoten groente en fruit hebben een veel natuurlijkere smaak. Een gelukkige kip legt gezonde en lekkere eieren. Biologisch vlees smaakt veel beter dan het vlees van een dier dat opgesloten heeft gezeten in een klein hok.

Meer weten? Neem contact op!